تبلیغات مصرف گرایی را جانشین دموکراسی می کند
- Philco,1950s,UK
- Tokalon,1930s,UK
- The Red Cross,1910s,USA
- Volkswagen Beetle,1960s,USA
- Uncle Sam,1910s,USA
- Lord Kitchener,1910s,UK
- Heinz,1920s,USA
- Electrolux,1920s,UK
- Coca-Cola,1950s,USA
- Marlboro,1950s,USA
- Post Grape-Nuts,1950s,USA
- The Man In The Moon,1920s,UK
- Burberry,1920s,UK
در صفحه تلویزیون موضوع قدری فرق می کند اما حتی در آن جا نیز به لحاظ نظری، عامل فعال هستیم، می توانیم روی برگردانیم، اماج صدا را کم کنیم یا سراغ درست کردن قهوه برویم. با این وجود، فرد احساس می کند تصاویر تبلیغاتی هم چون قطارهای سریع السیری که به سمت مقصد نهایی در حرکت اند به طور مداوم از روی او می گذرند. تا وقتی که روزنامه کنار گذاشته شود، برنامه تلوزیونی بدون انقطاع به پخش آگهی ادامه دهد یا پوستر از دیوار کنده شود ما ایستا هستیم و آنها در حرکت.
- C&A,1970s,UK
- Woman’s Home Companion,1910s,USA
- Hoover,1910s,USA
- Parker,1920s,UK
- Radio Times,1960s,UK
- Marseille,1920s,France
- HMV (His Master’s Voice),1920s,USA
- Burger King,1960s,USA
تبلیغات به ما القا می کند که با خرید بیشتر کالا، خود و زندگی مان را تغییر می دهیم و این خرید بیشتر به طریقی ما را ثروتمندتر خواهد کرد اگرچه با خرج کردن پول مان فقیرتر می شویم.
تبلیغات با نشان دادن مردمانی که به ظاهر تغییر کرده اند و در نتیجه حسادت برانگیز شده اند ما را به ایجاد چنین تغییری راضی می کند. قرار گرفتن در موقعیتی رشک برانگیز، فریبنده است و تبلیغات فرآیند تولید جاذبه ست.
تبلیغات کارکرد اجتماعی مهمی دارد. این واقعیت که این کارکرد به مثابه ی هدف افرادی که تبلیغات را می سازند و به کار می برند، طراحی نشده است، به هیچ وجه از اهمیت آن نمی کاهد.تبلیغات مصرف را جانشین دموکراسی میکند. انتخاب چیزی که شخص می خورد یا می پوشد یا می راند جای انتخاب سیاسی مهم را می گیرد. تبلیغات مخفی کننده و جبران کننده ی چیزهای غیر دموکراتیک موجود در جامعه است. در ضمن ان چه که در سایر نقاط دنیا رخ می دهد با تبلیغات پوشانده می شود. تبلیغات بر نوعی نظام فلسفی دلالت دارد، همه چیز را با اصطلاحات خود تعریف می کند. تبلیغات جهان را تفسیر می کند. تمام جهان به جایی برای تحقق نویدهای تبلیغات درباره زندگی خوب تبدیل می گردد. دنیا به ما لبخند می زند. خود را به ما عرضه می دارد و چون تصور می شود همه جا خود را به ما عرضه می کند همه جا کم و بیش یک سان می شود.
منبع: متن برگرفته از کتاب شیوه نگریستن نوشته جان برجر